The love never diesSenaste dagarna
Veckan går, dag och natt. vad gör jag med mitt liv egentligen stannar jag upp och säger till mig själv nästan varje dag. Man jobbar måndag till fredag. Jag hinner med hästen och mysa lite med pojkvännen sen går man och lägger sig. Upp nästa dag och jobba, iväg till hästen hästen, hem till pojkvän. Men typ. Jag klagar absolut inte alls på mitt liv, jag känner mig som världens lyckligaste tjej varje dag då jag vet vad jag har i mitt liv. Fast anställning vid 20 års ålder, min fina Humla som står i stallet och en sjukt bra transport som jag långtidshyr och min underbara pojkvän hemma i lägenheten (när han inte är i uppsala och blir fysioterapeut)  Men jag har även kämpat för det. Jag har aldrig fått saker gratis men såklart stöd och hjälp på vägen. Men jag gör och jobbar för allt själv. Det är det bästa. När man väl hamnar i den lilla bubblan och tänker vad man gör i livet så är ju resan och resultatet de bästa som finns.
 
"Jag har gjort allt det här själv"
 
Onsdag: Var iväg till Tina efter jobbet. Humlan var OK att lasta in och när vi kom fram så la vi i andra växeln och försökte vara lite effektivt snabba, Linn & jag. Humlan tyckte linn förtjänade att bli trampad på tårna också när vi stod på varsin sida och spände sadelgjorden.. INTE OKEJ! Här följer hon med en onsdagskväll och ska hjälpa till och Humlan trampar henne på foten. Snällt.
 

Kom in i ridhuset då hoppgruppen precis hade börjat ta bort lite hinder. Hästar skrittade av och folk. Humlan var lugn och visade ingen stress alls. Tills dem började gå och jag började longera. Ingen som helst fokus på mig utan försökte bara dra sig undan ner till dörren där kompisarna stod. Fick igenom det någorlunda bra men Tina tog över i slutet och fick henne snäppet mer avslappnad. Samtidigt får jag lära mig mer och granska kroppspråket hon använder. Jag är helt facinerad över hur mycket våran kropp kan ge så mycket signaler. Så mäktigt!!
 
Tina kastade upp mig i sadeln när hon var grön att sitta upp på. Longerlinan fastspänd fortfarande. Första varvet på volten rider jag som vanligt med Tina i slutet på linan för att sedan tas av. Fick henne super fin och avslappnad på slutet och hon tycker att det är kul att bli riden, de känner jag på hela hästen att hon jobbar bra, frustar och bara är. Det är vårat mål varje pass där. Det är början som ska bli enklare och enklare för varje gång jag åker dit. Tillslut ska jag få slippa longera henne, kunna fatta galopp och rida runt fyrkantsspåret. Det kan jag inte göra än. Mest för att Humlan är Humlan. Som tror hon är världsbäst utan mig haha... Men hon har inte gjort något dumt än (peppar peppar..) men hon är minsann tjurig varje gång vi sätter igång första minutrarna på lektionen. ;)

Torsdag: Humlan fick vilodag. Jag kollade på Linn och Sune i paddocken på inspiration istället! :)

Fredag: Humlan longerades på ridbanan med inspänning. Skrittar fram på grusvägarna utan inspänningen och låter henne trava fram på linan. När jag har longerat utan inspänning i galoppen har hon ibland satt av i full racer galopp så jag nästan tappat henne. Inte så himla roligt för mig. Därför när jag använder inspänningen så får jag mer av hennes uppmärksamhet snäppet mer. Har den de lösaste jag har också så den är inte spänd när den är på för hon går i fin form från början men om hon skulle fara iväg drar hon upp huvudet och bara drar så spänns den åt och hon får ett tryck som gör att hon stannar upp. Denna dag var lite av en sådan upplevelse men med lite dålig ending haha. Hon satte en jätte fin lugn galopp i båda varven men hon har ett varv hon är svagare i. Smackade lite lätt för att hon ska fortsätta framåt och hon far iväg i bockserie och då blir trycket som gör att hon tvärnitar och vänder sig mot mig och hon börjar backa.. Snubblar på sig själv och hela hästen lägger sig på sidan. Japp där gick klump Humlan omkull för första gången. Linan hamnade mellan benen och jag släppte direkt. Hon kutade runt 2-3 varv runt ridbanan tills hon stannade i hörnet och förstod nog inte riktigt vad som hände haha. Kunde gå fram till henne, klappade henne på halsen och kollade igenom henne men hittade inget avvikande så fortsatte där vi slutade. Tror ändå att hon tänkte till, för nu jobbade hon helt perfekt. Avslutade med att skritta länge på grusvägarna och sen in till stallet för en till mer noggrannare genomgång efter fallet. Hon hade även lugnat ned sig och blev glad över att gå ut i hagen igen. :)
 
Lördag: Tänkte longera för att sedan sitta upp på ridbanan idag men det blåste storm ute så jag utmanar inte ödet för den sakens skull. Ville ändå att hon skulle få röra sig och sen se hur hon var idag efter gårdagens incident. Jag gjorde precis som igår men ingen inspänning alls idag. Hon var otroligt lugn redan i stallet och det kändes lovande. Fick en otroligt avslappnad häst som höll en okej form i båda varven. Ett litet lyckobock i galoppen och sen fortsatt jobb. Nöjde mig efter alla gångarter i båda varven två gånger. Var med en saknad vän idag under tiden också så hon tog lite kort och filmade med mobilen! Fick se hennes underbart söta islänning María också. Jag som tyckte humlan hade fluffig man.. ;)
 


Tänkte prova på lite stretching efteråt och hon är faktiskt jätte duktig på det!! Så kul när jag tar moroten mellan frambenen och hon börjar nästan buga. Kanske skulle prova på att lära henne en ordentlig bugning? Någon som vet hur man gör? ;)
 
 
träning
Igår jobbade jag en halvtimme mer än beräknat. Började 6.30 istället för 7 och det var faktiskt skönt attcykla till jobbet till soluppgången.
 
Efter jobbet träffade jag mamma som kom förbi med litr vår till köket, en hiss rullgardin i färgen turkos och samma färger till tallriksunderläggen servetter och doftljus! Tack mami <3
 
Idag stod löpning på schemat för mig!! Inte bara hästen som ska röra på fläsket haha. Jag och Leo sprang intervaller och vi skulle springa 10 gånger med 20 sek löp 10 sek vila, 10 gånger, 3 gånger. Jag klarade bara av att köra 2 gånger för efter andra känner jag hur de drar i baksidan på låret så leo trodde jag höll på att få en bristning.. bra kört Tess haha... Vi drog till friskis efteråt och jag körde chins som gick över förväntat! Klarade 10 hela chins totalt med lite vila mellanåt, de har jag inte klarat förr! Sen klarade jag av att göra halva också små små chins.
 
Ikväll väntar träning för Tina för mig och Humlan. Ska bli superkul och kroppen känns bra idag. Lite trött i låren när jag går i trappor men helt klart i funktion ;)