Tömkörning & Longering
Humlan har haft sin vintervila nu i en månads tid och jag har nu under 2 veckors tid satt igång henne med massor av tömkörning och longering. Senast igår använde jag mig av upphöja bommar med inspänning. Eftersom hon inte är så mycket arbetad på töm så accepterar hon inte riktigt att ha inspänning än men fick igenom de jag ville igår och hon lyssnade super. Man behöver bara ge henne lite tid att tänka till så funkar det super sen. Hon är otroligt snabblärd må jag säga.
 
Idag tänkte jag försöka få igenom henne mer med inspänningen så att hon ska acceptera dem i galoppen. Hon drar upp huvudet och då drar det i munnen och hon tvärnitar istället för att slappna av och fortsätta jobba. Men idag fick jag igenom allt och hon började arbeta så himla bra!! Blev helt mållös och otroligt lycklig?? Hhaaha känslorna som dyker upp när hästen är så galet fin och faktiskt gör det jag säger åt henne ;) 
 
Imorgon får hon en vilodag så hon kan få smälta de hon har gjort i 3 dagar nu. För på onsdag morgon åker vi till Tina och jag ska sitta upp efter en hel månad! SOM JAG LÄNGTAR!! Vill hellre åka till Tina och få den hjälp jag behöver nu när jag ska sitta upp på henne eftersom Humlan är vääldigt speciell dam med mycket egna åsikter. Jag har inte flygit av 4 gånger på en månad för inget liksom.. Men jag ser fram emot det supermycket och jag är taggad för det här året för jag ska verkligen göra allt för att vi ska komma på rätt väg, dit vi ska. Det här kommer bli bra!! :)