Första uteritten
I lördags så var det dags för första uteritten för mig och Humlan. Linn och Sune var dem som skulle visa oss lite ridvägar. 

Humle Dumle kändes mycket pigg och skrittade på i frisk takt men ändå var hon alltid efter Sune.. Tror han har lite stort steg haha eller så är det humlan som har supersmå?? Sune hoppade till lite då och då och då kände jag på Humlan att det röck lite i benen på henne men annars märkte jag inget haha. Först kunde vi gå också och ibland när Sune börja busa med att vända om så försökte hon såklart också det men fick igenom det ta kändes det som.

Hela turen var i skritt och det kändes så mysigt. Jag kände redan mot slutet att jag kunde släppa stigbyglarna och tyglarna och bara låta henne gå. :)

Hon har varit snorig nu senaste dagarna också så hon vilade i fredags och söndag och hon får vila idag med. Idag skulle jag ändå inte hinna när jag var i Uppsala imorse innan jobbet men imorgon blir det ett joggingpass och på onsdag blir det en till uteritt hoppas jag. Vill gärna prova hoppa henne snart också!! Vill börja träna för tränare och börja sätta mål nu!! Haha men vi tar det när det kommer :)

Linn & SunisSadelprovning
I torsdags åkte jag direkt efter jobbet till stallet för att göra Humlan lite presentabel. Sadelprovaren var på väg för jag vill såklart veta om min sadel funkar på henne. 

Min sadel låg OK på henne men lite i bakvikt så den skulle behövas höjas o bak. Men på ett sätt vill jag köpa en ny som passar mig bättre också som är mindre i sätet då jag är så himla liten, min kentaur glider jag runt i och får ingen bra ridning överhuvudtaget..

Det blev kanske 10-12 sadlar som låg på stallgången som skulle provas men 5 utav dem låg bra och en av dem låg helt perfekt. Sen var det att gå ner till ridbanan och prova alla 5 då. Det var inte de bästa vädret klockan halv 8 på kvällen, först var det ju väldigt mörkt men vi har ju upplyst ridbana så det är skönt, sen blåste det verkligen storm!! Och tror ni inte att de började regna precis när vi skulle gå ut.. Men va humlan arbetade bra med oss ändå. För varje dag som går känner jag att köpet av humlan var de bästa jag gjort.  Hon visar varje dag vilken underbar häst hon är.

Efter att ha suttit upp och av på 5 sadlar så fick jag prova rida i den som passar henne bäst som även jag tyckte var dunder skön!  Och man märkte vilken sadel humlan gillade bäst för energin blev helt annorlunda med den här sadeln. Sadeln innan gillade hon inte alls och de visade hon klart och tydligt genom att ha bakåtslickade öron och piskande svans haha.

Nu har jag iallafall haft den här sadeln på prov i 3 dagar, en Cliff Barnsby och det är den här sadeln det får bli. Red bara i den en gång till och det var när vi skrittade ut i lördags men den ligger så himla bra både för mig och Humlan och jag själv tycker att sadeln är de viktigaste utrustningen man kan ha på en häst, sen är den ju inte gratis så man måste vara säker på att det blir bra.

Nu sitter jag utanför Liqusini i Uppsala för att betala sadeln men de öppnar inte förens 11.. Börjar jobba 12 inne i Enköping så tycker dem kan öppna nu istället ;)Gårdagens ridpass
Igår blev det övertid på jobbet en halvtimme så jg fick sluta 17.30 istället för 17. Klagar nog inte när lönen kommer iallafall.

Efter jag varit hemma och ätit middag åkte jag ut till Hästi. Det hade spöregnar hela dagen men var uppehåll när jag kom ut till stallet och humlan var inte så jätte blöt, bara manen och benen som var blöta.

Ridpasset som blev var mycket galopparbete och mycket på att hon skulle arbeta och inte bara springa. Märker att hon är lite svagare i galoppen, eller hon kan inte hålla galoppen länge eller så kanske det i själva verket som inte rider ordentligt haha. Men vi arbetade på fattningar och att orka hålla galoppen så var jag nöjd när det gick som bäst. Inte svettig blev hon ens men märkte när vi kom in i stallet att hon var nog lite trött ändå. <3

Idag skulle jag vilja ha med bommar i schemat, cavaletti. Funderar på om jag ska rida idag igen eller om jag ska göra upphöjda cavaletti på linan eftersom sadelprovaren kommer imorgon, då blir det ridning imorgon iallafall. 

Nu ska jag fortsätta jobba :)Ridbanan by kväll iallafall haha